Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

onsdag 24 april 2013

Filmstjärnor...vadå vi?

Någon gång i början på 1970-talet var vi med i en film. Jo, minsann, det trodde ni inte, va? Det var jag, systern, Mamma Gertrud och Pappa Anders. Vi hade väl liksom inte huvudrollerna direkt, faktiskt. Men vem skulle tacka nej till en statistroll? Inte vi i alla fall.

Egentligen så deltog väl nästan hela byn. Det skulle spelas in en scen i bykyrkan. Hela kyrkan blev full med gammeldags klädda människor. Alla i hopp om att bli upptäckta. Få en härlig framtid i Hollywood. Nåja, så bra gick det kanske inte. Men den dagens inspelning blev till runt två minuter i tv. Inte illa det heller...

Det var serien om Lasse-Maja som spelades in. Dumt nog så skulle den visas i tv 2 och den kanalen hade inte vi. Och inte någon av våra grannar heller. Men vi våldgästade våra vänner i Bäckbro. Halva norra delen av byn hade bänkat sig framför deras tv-apparat. Det var tjockt med folk.

Andäktigt satt vi och tittade på programmet. Och försökte under dessa två minuter, som visades av kyrkan, hinna se så många bekanta som möjligt. Ingen video fanns ju då. Möjligen kanske programmet visades i repris men jag har inte sett den serien sedan dess. Katastrof, kan man tycka. Det var ju så nära att vi alla i byn fick resa över Atlanten och starta upp en helt ny karriär.

Har försökt skryta för folk om att jag varit med i en film. Men dom flesta rycker på axlarna och svarar som så: "Och?". Tror inte dagens människor är så intresserade av filmhistoria. Synd...

Om jag syntes i tv-rutan? Tråkigt nog, nej. Typiskt va?

2 kommentarer:

  1. Här gick väl ändå skam på torra land! En hel fin familj klär upp sig och medverkar å sitt bästa...och så syns inte ens alla på filmen!

    Tur att ni ändå har det vackra fotot! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska sanningen fram blev det en rätt tråkig serie...men vem bryr sig...vi var med i alla fall...

      Radera