Här kliver vi runt i storstövlarna bland hässjevirke, rostiga harvar och mjölktistlar på fädernegården

söndag 21 april 2013

SPA lågbudgetvarianten

Alla människor åker på SPA. Låter ju härligt men personligen vill jag inte lägga tusentals kronor på ett sådant spektakel. Så då kom jag på den braiga idén att göra ett litet SPA själv här hemma på gården. Nästan helt gratis.

Vad är viktigt? Vatten, nyttiga fruktdrinkar, olika behandlingar och avkoppling. Okej, då kör vi igång.

Vatten har vi ju. Sjön ligger ju där den ligger. Man kunde kanske kombinera kallbad ihop med dyinpackning. Kostnad? Inte ett nickel.

Eller varför inte baxa fram det gamla slaktkaret. Av zink. Som många skulle kunna ge ena armen för att få äga. Alltså fylla karet med lagom tempererat vatten. Möjligen med något lukta gott i. Eller bara kasta ner ett fång nässlor. Är säkert uppiggande och då kan vi faktiskt återanvända badvattnet till gödning. Ja, ni vet nässelvatten som är så himla bra för växter och grödor av olika de slag. Inte en sekin behöver vi lägga ut.

Avkopplingen kan ju bara vara att ligga och lyssna på underbart fågelkvitter. Och suset i den gamla björken. Har vi riktig tur så kanske grannen vräker igång sin väldiga åkgräsklippare på 110 hk och blir körandes i timmar  för att få av gräset. Allt helt utan kostnad.


Nu kommer vi till drinkarna. Om vi skulle dela upp fruktdrinkarna i frukt och drink så blir det lättare och godare. Kanske någon kan tycka. Vi köper hem den billigaste frukten på affären och köper en tetra fulvin på bolaget. Dukar upp fint på en bricka och ställer bredvid slaktkaret. Här blir det fråga om några futtiga kronor. Fruktskalet läggs på komposten och bidrar till framtida jordförbättring.

Andra välgörande behandlingar kan bli: en halvtimme på spikmattan. Eller att springa barfota i gruset på gården. I princip hur länge som helst. Blir som naturlig zonterapi. Behagar också Kulturtanten att dyka upp kan hon ge en underbar omgång taktil massage. Och om vi bara kom igång med biodlingen kunde vi också erbjuda hårmassage med honung. = gratis.

Om någon, mot förmodan, vore intresserad av träning så har vi den rangliga motionscykeln som står på logen. Pumpad, inoljad och helt klar för start. Eller den där magmuskelträningsmackapären som vi gömt under stora skåpet i kammaren. Eller kanske ta en roddtur i ekan nere i sjön (där kan man passa på att hänga med gäddorna = gäddhäng).

Allt kan avslutas med en uppfriskande kall dusch. Nere i trädgården hänger största vattenkannan med isvatten i ett träd. Bara att dra i snöret och det kylslagna vattnet får dig att återigen vakna till liv.

Vad säger ni, låter det inte lockande? Ett billigt och naturligt återbruks-SPA med en härlig, unik känsla av enkelhet. Sådant man absolut inte kan köpa för pengar...

2 kommentarer:

  1. Haha! Ser för mig hur man ställer ifrån sig den fint dukade brickan. Njutningsfullt glider man sedan ner i zinkkaret för att ligga och njuta av fågelkvittret och suset från björken.
    Upp igen som en raket, för nässlorna var inte nådiga badkamrater! Under spurten över gårdsgruset kommer zonterapin, enkelt och effektivt!
    Hårmassagen -liksom den övriga massagen - sker av bara farten, eftersom nässelblemmorna kliar infernaliskt. Ja, gudarna vet om inte magmusklerna då också får sig en omgång utan mackapären.
    Det blir nog bra det där! ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men oj, där fick Du till det! Jag hade nog inte tänkt igenom detta ordentligt...

      Radera